YOGA SEMINAR NA OTOKU IŽU, HOTEL „KORINJAK“08. 09 - 15. 09. 2018

Vijñāna Bhairava

Tema seminara je na razini razumijevanja i iskustva vježbi 112 yoga tehnika navedenih u klasičnom tekstu  Vijñāna Bhairava utvrditi temelje ispravne yoga vježbe. Vijñāna Bhairava je uz Yoga sutre Maharishija Patanjalija, Bhagavad Gitu, Hatha Yoga Pradipiku, Goraša Šataku i Sankhyu, najvažniji tekst za izučavanje Yoge.

 Vijñāna Bhairava je dio Rudrayāmala Tantre koja pripada grupi ne-dualnih Bhairava Tantri. Vijñāna Bhairava, je knjiga o Yoga vježbama, koje slijede načelo ne-dualnog Kašmirskog Šaivizma. Napisana je u vidu razgovora između Bhairave i njegove energije Bhairavī. Podučava 112 vježbi koje se temelje na svim ranije znanim Yoga tehnikama (razvoj prāṇe, ponavljanje mantri, meditaciji, kreativnoj kontemplaciji ili bhāvanā, itd.) ali također koristi i neuobičajene tehnike poput gledanja u nebesko prostranstvo, obraćanje pozornosti na procjep ili dodirnu točku između različitih stanja svijesti, pojavljivanje i nestajanje misli, itd.

Svi sudionici tečaja dobiti će diplomu o 50 sati završene edukacije koja se priznaje od Europske Yoga Federacije kao dio 600-satne obuke za yoga učitelja. Osnovne informacije o navedenim učenjima možete naći na www.jadrankomiklec.com

Cijena punog pansiona za tjedan dana iznosi 346,5 eura za dvokrevetnu sobu a za jednokrevetnu 359,10 eura i plaća se na recepciji hotela. Hrana je vegetarijanska. Naknada za tečaj iznosi 200,00 eura i plaća se voditelju tečaja Jadranku Miklecu po dolasku na tečaj.

Na tečaju je organiziran simultani prijevod na hrvatski jezik.

Molim vas da prijavu za tečaj pošaljete na e-mail adresu: jadranko.miklec@gmail.com  ili na tel: 0959147314

Voditelji tečaja su:

 

BORIS MARJANOVIĆ, PH.D. : Doktorirao je Sanskrt i Indijsku filozofiju na sveučilištu u Puni, Indija 2006 godine. Od rane mladosti proučava i vježba yogu i meditaciju te je zadnjih tridesetak godina proveo studirajući i podučavajući teoriju i praksu Kašmirskog Šaivizma. Podučavao je na sveučilištima diljem Europe i Amerike i preko 12 godina je živio u drevnom Indijskom gradu Varanasi. U Varanasiju je učio, na tradicionalan način, od najboljih živućih pandita (učenjaci teorije i prakse Veda i Yoge). U zadnjih 20 godina Boris je jedan od najproduktivnijih Sanskrtskih učenjaka te je 4 knjige s Sanskrta preveo na engleski: Abhinavagupt’s Commentary on the Bhagavad-gītā, Stava-cintāmaṇi with Kṣemarāja’s Commentary, Abhinavaguta’s Tantrasāra and Jagannātha Paṇḍitarāja’s Gaṅgā-laharī.

 

YOGACHARYA YADRANKO MIKLEC: Predsjednik Instituta za Yogu i Ayurvedu „SUNCE“, predsjednik Hrvatskog Saveza za Yogu, dopredsjednik Europske Yoga Federacije, međunarodni glavni tajnik Svjetske Akademije za Ayurvedu, Indija. Učitelj transcendentalne meditacije i Maharishijeve Vedske znanosti. Učitelj Znanosti Vedske Yoge, i Vanaushadi Bhishagacharya (stručnjak za ljekovito bilje). 

Yogacharya Yadranko Miklec   

Yogacharya Jadranko Miklec